Αρχική Νέα-Ανακοινώσεις «Ναυτική Εβδομάδα 2018», Βόλος
«Ναυτική Εβδομάδα 2018», Βόλος PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 17:04

«Ναυτική Εβδομάδα 2018», Βόλος

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φύσηξε αεράκι, λύστε τα πανιά!»

Από τις 11 έως τις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο η «Ναυτική Εβδομάδα 2018» με τιμώμενη μεσογειακή πόλη την Μασσαλία. Η Ναυτική Εβδομάδα συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό φορέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» με τους φορείς της Γαλλοφωνίας του Βόλου, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.), την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και με τη συνεργασία διαφόρων φορέων και συλλόγων.
Ο Σύλλογος Μουσειοπαιδαγωγών συμμετέχει στις προκαταρκτικές δράσεις με την εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Φύσηξε αεράκι, λύστε τα πανιά!»
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Ε΄-ΣΤ΄ τάξης και είναι βασισμένο στο βιβλίο του ιστορικού Β. Κρεμμυδά "Καθημερινές Ιστορίες για τα Καράβια", εκδ. Καλειδοσκόπιο.
Οι εμπλεκόμενοι μαθητές, μέσα από το πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ναυτικές συνήθειες, την καθημερινότητα των καραβιών, τις σημαίες και τα σινιάλα τους και την εμπλοκή των ελληνικών ιστιοφόρων στην υπόθεση της επανάστασης για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Φύσηξε αεράκι, λύστε τα πανιά!" σχεδιάστηκε από τη Θεοδοσία Ράπτου, μουσειοπαιδαγωγό, προτάθηκε από το Σύλλογο Μουσειοπαιδαγωγών Ελλάδος για τον εορτασμό της Ναυτικής Εβδομάδας 2018, στο Βόλο και υλοποιείται από τις μουσειοπαιδαγωγούς Θεοδοσία Ράπτου και Κερασία Συλλογίστου στις εγκαταστάσεις του ΟΛΒ.

Κάντε κλικ σε κάθε μία από τις παρακάτω εικόνες για να τις δείτε ή να τις κατεβάσετε

naftiki_evdomada1.jpg - 81.43 Kb

naftiki_evdomada2.jpg - 14.25 Kb

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 17:08
 
Copyright © 2024 mouseiopaidagogiki.gr